Zo Slaag Je Zonder Stress

Zes, zeven, acht of soms wel negen vakken tegelijk! Dat is toch niet te doen!? Bovendien is het voor veel vakken vaak onduidelijk wat je er precies voor moet kennen en kunnen. Zelfs als dat helder is, loop je vaak tegen het probleem aan dat je niet genoeg relevante opgaven kunt oefenen om goed op je eindexamen voorbereid te zijn. Ja, de examenperiode is er een van veel stress. Het is dan de kunst om orde op zaken te stellen en overzicht te creëren, maar hoe doe je dat op een realistische manier?

Vaak doen scholen uit zichzelf al een handreiking naar hun leerlingen in de vorm van examentrainingen. Echter, deze examentrainingen worden verzorgd door de mensen van wie je al jaren les hebt. Ook moet je het met deze trainingen doen met hooguit drie uur aan samenvattende informatie over het betreffende vak. Hierdoor kun je je afvragen: ga ik nu hetgeen dat ik de afgelopen jaren niet begreep wel begrijpen? Binnen drie uur? In dezelfde omgeving? Met dezelfde docent?

Wat nou als je het eens heel anders aanpakt? Je verandert de docent, je verandert de omgeving, je verhoogt die drie uur en zorgt dat de lesstof meer to the point is. Helemaal out of the box dus. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar stel je eens voor:

  • Je hebt compacte en duidelijke samenvattingen van ieder vak in plaats van langdradige boeken.
  • Deze samenvattingen omvatten alleen maar examenstof zodat je niet opeens een onderwerp leert dat je niet hoeft te kennen.
  • Je hebt superveel oefenopgaven bij de hand waarvan je ook direct de uitwerkingen hebt.
  • En last but not least: voor de vakken die je extra moeilijk vindt, kun je je in 2/3 dagen alles van begin tot eind stap voor stap laten uitleggen.

Deze aanpak heeft inmiddels al tienduizenden scholieren uit de brand geholpen. Waar te beginnen? Neem eens een kijkje op examenoverzicht.nl. Examenoverzicht zorgt ervoor dat je weet waar je mee bezig bent in je examenperiode. Hierdoor zal je ook weten waar jouw sterktes en zwaktes liggen, zodat je die vervolgens optimaal kunt benutten. Dus vind je de examenperiode chaotisch en heb je geen idee waar je moet beginnen? Kijk dan zeker eens op Examenoverzicht. Wij zijn ervan overtuigd dat je hiermee meer structuur aanbrengt in het leren, waardoor je gaat merken dat je de examenonderwerpen stuk voor stuk goed gaat begrijpen.

Als je nog vragen hebt: stuur gerust een berichtje!

Veel succes met je examens,

Scholierentube

Kantoor en schoolKantoor en school

Add your comment

Your email address will not be published.