Jongvolwassen bedenkt zich wat voor uitjes er zijn in de herfstvakantie

Alweer klaar met school? Hier 5 herfstvakantie tips!


Hee! Daar loopt Marc! Is hij nu al uit? En kijk daar dan! Youri en Alex vullen een toto’tje in op het schoolplein. Wow! Dat blad valt zomaar van die boom, ongelooflijk! Toch? Nou, niet echt. Het is gewoon bijna herfstvakantie! Met deze tips hoef je tijdens jouw herfstvakantie niet meer uit het raam te staren;)

Ja, we weten allemaal dat school nooit saai en vervelend is, maar soms verlang je (een heel klein beetje maar) naar vrijheid. Goed nieuws: het dichtstbijzijnde stukje vrijheid is er bijna! De herfstvakantie! Laten we eens wat dagdromen aanwakkeren en kijken wat er te doen valt tijdens deze vrije dagen.

Bubbelbal!

Gaat er al een belletje rinkelen? Nee? Naja, het is eigenlijk gewoon een potje voetbal, maar dan met een grote luchtbel om je heen. Check dit, het komt je vast bekend voor:

Je kunt het inmiddels door heel Nederland spelen, zo ook in Den Bosch, Nijmegen en Texel. Voor 2/3 tientjes per persoon kun je je vaak al snel een paar uur vermaken. Eindelijk kan je die extreem harde schouderduw uitdelen!

Break-in Room

Overal zie je ze, je kunt er niet meer omheen, er bestaat zelfs een horrorfilm over: Escape Rooms. En, inderdaad, dan zullen ze inmiddels wel in zo’n beetje elk mogelijke variant voorkomen.

Maarrr…

De Break-In Room hadden we nog niet! Jawel, legaal inbreken! In het Drenthese plaatsje Wijster schuilt een Jachthut. In deze hut is een feest gaande! Maar er is één probleempje… de deur zit op slot. Lukt het jou en je vrienden om op tijd bij de hut in te breken? Dan staan er een paar kouwe kletsen op je te wachten! (voor deelnemers onder de 18 zijn er natuurlijk ook non-alcoholische drankjes).

Een foto van de break-in room in het dorpje Wijster.
De Break-In Room in Wijster

Tuktuk Rally

Dit is de avontuurlijke variant van onze herfstvakantie tips. Ben je een race fan (en heb je een autorijbewijs)? Maar kun je nog niet zo goed overweg met een formule-1 wagen? Deze TukTuk Rally is hét perfecte uitje voor tijdens jouw herfstvakantie!

Een meme uit Toystory waarop de tekst "Tuk-Tuks. Tuk-Tuks everywhere" staat.

Tijdens zo’n Rally ga je in een Tuktuk opzoek naar allerlei opdrachten die verspreid door een bepaald gebied gevestigd zijn. De omgeving kun je natuurlijk zelf kiezen. Je hebt dit soort Rally’s namelijk op verschillende plaatsen: Den Haag, Rotterdam en Texel zijn een paar voorbeelden.

Trampolinepark

Tsja, wie kent ze inmiddels niet? Veel vloggers hebben er de afgelopen tijd promoties voor gedaan: trampolineparken. Jumpsquare is de bekendste trampolinepark aanbieder. Dus zijn jij en je vrienden altijd degenen in de les die nooit stil kunnen zitten? Misschien moet je in de herfstvakantie eens bij een van deze parken gaan kijken 😉

Een hond veert met voorpoten op een kleine trampoline terwijl hij met zijn achterpoten op de rand van de trampoline staat.

Side Hustle (dit is onze favoriete herfstvakantie tip!)

De vier opties hierboven zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar ze kosten alleen geld. Ze leveren niets op. Klopt, voor de mensen die zich dit afvroegen, is het kopje ‘Side Hustle’ gemaakt.

Side hustle? Ja, side hustle. Er is zelfs een boek (op zichzelf al een goede herfstvakantie tip) over geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je in 27 dagen geld kunt verdienen met een idee dat je op dit moment hebt.

Maar wat bedoelen ze dan met side hustle? Een side hustle is iets dat je onderneemt naast je primaire werkzaamheden (je baan of je opleiding). Super handig om wat extra geld te verdienen of uiteindelijk zelfs een carrière switch te maken!

“The Side Hustle Is Real” – Gary Vaynerchuk
Gary Vaynerchuk raadt aan om je Side Hustle te koppelen aan iets wat je leuk vindt.

Stel, je wil graag Youtuber worden. Als je dit serieus neemt, gaat er veel tijd in zitten. Dus wanneer je thuis komt van school en enigszins bij bent met je huiswerk, steek je tijd in je Youtube kanaal. Dit is een voorbeeld van een side hustle.

Geen Youtube ambities? Hier een paar andere ideetjes:

  • Affiliate marketing
  • Handelen op marktplaats
  • Houd de social media kanalen van kleine bedrijven (de plaatselijke pizzeria of schilder) bij.
  • Ben je goed in grafisch ontwerpen, programmeren, video’s inspreken, photoshoppen of iets anders in die richting? Dan kan je goed geld verdienen op Fiverr!
  • Wil je je Fiverr ambities naar de next-level tillen? Ontwikkel dan een eigen cursus op Udemy die je kunt verkopen!

Er zijn nog veel meer side hustles. Mocht je meer willen weten, dan is Google natuurlijk je beste vriend!

Zo, nu hoef je tijdens je herfstvakantie niet de hele tijd te dagdromen over bladeren die uit bomen vallen, maar kun je daadwerkelijk iets gaan doen! En laat natuurlijk weten welk van de herfstvakantie tips jij het leukst vindt!

Kantoor en schoolKantoor en school

Add your comment

Your email address will not be published.